Недоволните граждани трябва да бъдат чути от институциите, заяви е президентът Росен Плевнелиев

...
Недоволните граждани трябва да бъдат чути от институциите, заяви е президентът Росен Плевнелиев
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Радев се държи като подбудител на протестите

Недоволните жители би трябвало да бъдат чути от институциите, заяви е президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) в утринния блок на Нова телевизия.

Президентът Радев сега се държи като опозиционен водачи и ненапълно като подстрекател на митингите. Той подклажда напрежението, а не трябва да прави това в обстановката, в която се намира страната, разяснява Плевнелиев.

Според него сега няма предпоставки за оставка на държавното управление, само че това не значи, че митингите на жителите не би трябвало да бъдат чути и институциите да не се опитат да оказват помощ на недоволните.

„ Не съм уверен дали не сме очевидци на геополитически конфликт на българска територия и службите би трябвало доста деликатно да ревизират това. Не може коли с съветски регистрационни номера да предвождат митингите . А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген ”, сподели той.

Според него премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да изиска оставката на заместника си Валери Симеонов, откакто той назова майките на деца с увреждания „ кресливи дами с сякаш заболели деца ”.

„ За сходни думи би трябвало да се носи отговорност. Пример за демократична просвета е да си подадеш оставката в сходна обстановка ”, съобщи Плевнелиев.

По думите му държавното управление " Борисов 3 " е постигнало не малко – провело е сполучливо европредседателство, сключило е исторически контракт за другарство с Македония, а в този момент е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, с помощта на позитивния отчет от Европейска комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР